Dukandieten.com

Dukandieten och LCHP innan det blev en trend

Sammanslagningsfasen

STEG 3 – SAMMANSLAGNINGSFASEN (eller konsolideringsfasen)

I fas 3 börjar du successivt gå tillbaka till ditt tidigare ätande men du måste se till att du förhindrar att du går tillbaka till gamla onyttiga vanor. Här börjar du återinföra livsmedel som frukt, ost, bröd och stärkelse som pasta, ris och potatis. Det som gör Dukans metod annorlunda från andra dieter är att du får unna dig två ”firarmål” i veckan då du kan äta precis vad du vill. Men du måste fortsättningsvis äta en dag i veckan (valfri men välj en dag och håll dig till den) äta enbart protein enligt attackfasen.

ATT TÄNKA PÅ under sammanslagningsfasen/konsolideringsfasen

  • Ät en frukt per dag
  • Ät två skivor fullkornsbröd per dag
  • 40 g ost per dag
  • Två måltider med pasta, ris eller potatis per vecka
  • Två fria måltider per vecka
  • En attackdag, varje torsdag (du väljer, det viktigaste är att du håller dig till en dag) bara proteiner som i attackfasen.

Dorothea berättar om sin upplevelse av sammanslagningsfasen

Nu hade jag nått min idealvikt. Jag mådde bättre och kunde plocka fram kläder som jag inte haft på flera år. Under sammanslagningsfasen fick jag lära mig hur jag kunde stanna kvar på min idealvikt utan att gå upp i vikt igen. Jag vill inte ha nån berg-och-dal-bana eftersom jag inte tror det är bra för kroppen och eftersom jag inte vill öka i vikt förstås.

Nu fick jag äntligen äta frukt igen! Det kändes som en enorm belöning att när jag nått min idealvikt kunde jag faktiskt äta fler saker än innan! Jag älskar frukt och åt äpplen, bananer, vindruvor eller grapefrukt varje dag. Bröd fick jag också äta igen, men det kände jag faktiskt inte alls för. No more bread för mig!

Jag var rädd att gå upp i vikt igen och jag ökade faktiskt en liten bit, cirka ett halvt kilo, men sen dess har jag stannat kvar på samma vikt.