Dukandieten.com

Dukandieten och LCHP innan det blev en trend

Dukandieten på Svenska

Gå ner i vikt och stanna där för alltid!

Med Dukandieten så går det lätt att gå ner i vikt och verkligen hålla den nya vikten för all framtid.

Dukandieten är ett unikt 4-stegsprogram. Kombinerat i två steg för att du ska tappa din oönskade vikt och de två sista stegen är för att du ska hålla din nya trivselvikt för alltid.

Boken Dukandieten på svenska är utgiven som e-bok. Den är skriven av Tina Skilje Alkryd. Det är inte en översättning av det franska eller engelska originalet, utan en mer snabbläst och lättillgänglig version.

I boken får du lära dig hur dieten fungerar, genom de fyra faserna:

 • Steg 1: Attackfasen: I 2-7 dagar får du äta så mycket du vill av 72 proteinrika livsmedel .
 • Steg 2: Cruisefasen: Fortsätt att äta proteinrika livsmedel men lägg till av 28 grönsaker tills du når din målvikt/trivselvikt.
 • Steg 3: Sammanslagningsfasen: Lägg frukt, bröd, ost och stärkelserika livsmedel, och 2 festmåltider i veckan. Sammanslagningsfasen följer du 10 dagar för varje kilo du tappat.
 • Steg 4: Stabiliseringsfasen: Ät vad du vill utan att återfå vikt genom att följa tre enkla regler, inklusive den berömda ”protein torsdagen.

Läs ett utdrag ur boken här

Dieten är lätt att följa då du inte behöver räkna kalorier. Följ bara de enkla riktlinjer som Dr Dukan tagit fram. Förutom sina enorma framgångar i Frankrike har Dukandiet antagits av 20 länder och översatts till 10 språk. Många internationella observatörer är överens om att detta är den mest lämpad för att sätta stopp för världens viktproblem. För mer information besök www.dukandiet.co.uk.

Lycka till med din viktminskning!

Boken är en e-bok vilket innebär att du efter betalning kommer att få ett mail där boken bifogas som en PDF-fil. Sen kan du ladda ner boken till din dator, iPad eller smartphone och börja läsa direkt. Du kan så klart även skriva ut den om du hellre vill ha den i pappersformat.

 

TinaBöckerna är skrivna av Tina Skilje Alkryd. Jag har, precis som många andra länge letat efter en diet som inte bara får mig att gå ner i vikt utan som även hjälper mig att hålla min vikt resten av livet. När jag som vanligt sökte efter en diet som verkar vara lätt att hålla och som tillåter att man får äta vanlig mat hittade jag “Dukan diet”. Då kände jag att mycket föll på plats.


21 svar på ”Dukandieten på Svenska

 1. Hej, Jag blev lite besviken på den godtyckliga översättningen. Argument som att du inte vill översätta hans läkarutlåtanden och de franska recepten för att de inte passar sig för det svenska köket låter som en dålig ursäkt. Du underskattar dina läsare.

  1. Hej Ingela!
   Precis som jag skriver så är jag ingen läkare och kan ju inte skriva om saker som jag inte har en aning om. Jag har inte gjort en direkt översättning och har därför valt att inte ta med det. Sen har jag inte skrivit av alla recept i boken då jag själv inte använder allt som de gör i Frankrike. Dukandieten på Svenska, som jag skrev för 1,5 år sedan är ingen kokbok utan den beskriver hur dieten är fungerar. Det handlar inte om underskattning utan om vad jag som författare väljer att skriva. Nu har jag skrivit en kokbok Du Kan Äta som är mer anpassad efter våra svenska matvanor. Hälsar Tina

 2. Hej! Jag skulle gärna vilja köpa boken som är översatt at Dr Pierre Dukan, alltså den originella, men vart får jag tag på den? Har letat och letat men ej hittat något.

 3. Kan man genomföra Dukan-dieten när man som jag är Lactovegetarian?? Ägg äter jag bara om det inte smakar ägg i och med att jag inte kan med smaken tyvärr…!!
  Jag har i snart 3 år ätit min vegetariska variant av LCHF, men går inte ner i vikt…!

  1. Hej Anneli!

   Jag har tyvärr ingen aning om vad Lactovegetarian innebär så därför kan jag inte svara på din fråga hälsar Tina

   1. OK! Lacto = mjölk, alltså en vegetarian som också äter mjölkprodukter!
    Lacto-ovo-vegetarian är jag ju egentligen eftersom jag äter ägg också, men eftersom jag inte klarar av smaken på ägg brukar jag prata tyst om det…!! :P
    Så vad tror du? Är Dukan-dieten något för mig??

    1. Jag tror att det går bra. Jag antar att du får i dig protein från andra källor även i vanliga fall så det är ju bara att fortsätta med det. Keso t.ex är ju proteinrikt. //Tina

 4. Kan man använda sötningsmedel fritt i attackfasen? Har även läst om vanilj youghurt som är sockerfri, vilket märke har den? Vaniljpulvret var finns det att få tag på? Många frågor, hahaha, vore tacksam för svar. Mvh Pernilla.

  1. Hej Pernilla!
   Ja du kan använda sötningsmedel så mycket du behöver men jag skulle nog försöka att begränsa det. Du ska ju försöka att minska på socker och att ersätta det med sötningsmedel är lite att flytta problemet till en annan plats bara. När det gäller sockerfri yoghurt så vet jag inte. Du får nog läsa på förpackningen. Vaniljpulver tror jag säljs där bakprodukter säljs. Lycka till hälsar Tina

 5. I attackfasen får man bara äta keso och naturell yoghurt. Är det ok med smaksatt keso? t.ex. keso med fetaost och oliver?

  MVH Ellinor

 6. Hej igen !

  I vilken ska man börja med havrekli?
  Får man äta kassler och köttfärs, när isf?

  Tack för snabba svar :)

  1. Hej Hanna!
   Förlåt att jag inte svarat tidigare men har varit bortrest några dagar. Havrekli ska du börja med redan i attackfasen, alltså i fas 1. När det gäller kassler så är det griskött vilket du ska undvika då det innehåller så pass mycket fett. Det får du vänta med till fas 3 då du lägger in dina festmåltider. Köttfärs på nöt kan du äta men se upp med fetthalten hälsar Tina

 7. Borde man inte gå upp i vikt när man lägger till ost och frukt osv?
  Vad händer i kroppen i de olika faserna?

  1. Hej Hanna!
   Tanken med dieten är att du på sikt ska kunna äta som vanligt om du håller dig till en proteindag i veckan. Därför lägger du till detta först när du gått ner till din önskade vikt i fas 3. Exakt vad som händer i kroppen vet inte jag. Hoppas du hittar svar på dina frågor. Lycka till önskar Tina

 8. Kan jag äta färsk red skött ”TATAR” med äg och gurka 100-200g, fas 1- Atak

  1. Hej Jerzy!
   Ja du kan äta tatar om du inte äter gurka, eller i alla fall väldigt lite gurka i attackfasen. När du kommer till fas 2 så är det ok att äta gurka eller rödbetor till. Hälsar Tina

 9. Vad är skillnaden mellan din bok DUKAN-DIETEN på svenska och Dukan-Dieten på svenska av Pierre Dukan?

  Kan man förboka sig på kokboken?

  Mvh Annica

Kommentarer är stängda.