Nytt år med Dukandieten!

Nu har vi fått 2013. Jag hoppas att du hade en bra nyårsfest.

På nyårsafton brukar många avlägga nyårslöften. Jag ska börja träna och jag ska gå ner i vikt. Kanske du har bestämt dig för att sluta röka eller att byta jobb. Oavsett vad du har lovat dig själv (för jag hoppas att du inte gett ett löfte som någon annan önskar åt dig?) så gäller det nu att sätta en plan. Om du planerar ditt mål och även sätter upp delmål så kommer det att blir lättare.

Att starta med Dukandieten är en bra plan. Men, du måste planera så du inte tappar bort dig på vägen. Bestäm när du ska börja. Planera in delmål på vägen. Att sätta ett mål att du ska ha gått ner 20 kg till sommaren är ett bra mål men utan planering så kommer det inte fungera. Så skriv ner vad du vill uppnå. Skriv ner när du vill uppnå det. När det är klart så ska du också sätta dina delmål och vad du ska göra när du nått dessa. En plan kan se ut så här:

 • Hur mycket ska jag gå ner i vikt?
 • När vill jag uppnå mitt mål?
 • Hur mycket är realistiskt att jag går ner per vecka/månad?
 • Mitt första delmål på 3 kg ska jag ha uppnått…
 • Mitt andra delmål på 6 kg ska jag ha uppnått…
 • När jag uppnått mitt första/andra delmål så ska jag…
 • Du kan köpa e-boken Dukandieten på Svenska här
 • Om du vill ha recept så rekommenderar jag kokboken Du Kan Äta som du köper här

Exakt hur dina mål ser ut vet ju bara du men om du skriver ner dem så är det lättare att uppnå dem. Skriver ner dina mål och sätt upp dem så att du ser dem ofta. Dela dem gärna med din familj så att du får stöd. Berätta för din närmaste familj hur de kan stötta dig. Du vet ju bäst vilka som är dina fallgropar, be dem säga till när du är på väg att falla i dem.

Ett stort LYCKA TILL önskar jag dig!

 

Nytt år med lchp och dukandieten

3 Responses so far.

 1. Olivia skriver:

  Hejsan!
  Har precis påbörjat dukan-dieten och fann din fina sida. Har googlat en hel del och ibland skriver folk väldigt olika om vad som är tillåtet att äta under dieten och inte. Tänkte därför höra med dig :)

  Under attackfasen är det okej att äta nötfärs? Eller färs över huvudtaget? Hittade också där någon skrev att rostbröd var ett bröd som var tillåtet att äta under alla faser, kan detta stämma?

  Hoppas du kan hjälpa mig, ha en fin dag!
  Varma hälsningar Olivia

  • Tina skriver:

   Hej Olivia!
   Färs är inte ok att äta eftersom det är insprängt fett i det. Det finns ibland mager färs men inte alltid. Så om du vill så är det nöt som gäller.
   När det gäller rostbröd så vet jag inte vad de menar med det? I första fasen äter du enbart protein så där går det helt bort. I fas två äter du protein plus grönsaker så där går det också bort. När du börjar i fas tre och får börja men vanliga måltider så kan du ju välja att äta rostbröd men inte fören då. De bröd du får äta är bröd som är gjorda utan mjöl som det här brödet som är hämtat från min kokbok Du Kan Äta
   1 ägg
   1 msk kesella
   1 msk havrekli
   1 msk majsmjöl
   1 tsk psyllium frö
   0.5 tsk bakpulver
   Blanda allt väl och häll i en plastform ca 10 cm i diameter och grädda i mikron i 2 minuter. Låt svalna något och vänd formen så brödet faller ut. Skiva den på mitten och servera med keso och mager skinka eller annat pålägg.
   Lycka till hälsar Tina